Vendéglátós nap


Miért is szervezzük meg?

Először is azért, mert szeretjük választott szakmánkat, és örömmel mutatjuk meg az érdeklődőknek azt a sok szépséget, amit a vendéglátás nyújt. Az alkotás örömét, a siker élményét. És persze azt a sok-sok érdekességet, melyeket ez a szakma rejt.

Sokszínű ez a terület: megfér benne a művészet, a tudomány, a humor és az emberi kultúra szinte minden dimenziója, ezért lett ez a projekt is sokszínű, reményeink szerint szórakoztató, nevelő, gondolkodtató.

Célunk, hogy népszerűsítsük a szakmát és persze intézményünket a BéKSZI Zwack József Tagiskoláját, a „KERI”-t.

Igyekszünk minél szélesebb közönséget megszólítani, a diákok és kollégák mellett számítunk a vendéglátós szakma kiválóságaira.

Reméljük a helyi média támogatását, várjuk a szülők, társiskolák, helyi vendéglátós vállalkozó érdeklődését. Köszönettel vettük szponzoraink felajánlásait.

A tervezés, előkészítés, lebonyolítás persze nem csak a szakmai tanárok és szakoktatók munkáját tükrözi. A projektbe bevontuk a tanuló ifjúságot is. A „projekt módszer” a pedagógusok didaktikai eszköztárában immár vagy 100 éve szerepel, de most újra reneszánszát éli.

Jó alkalmat nyújt az érdeklődés felkeltésére, a tudás elmélyítésére és sikerélményhez juttatja azokat a diákokat is, akik esetleg a legtöbb tanórán nem érvényesülnek.

Végzős tanulóink egy hónap múlva befejezik tanulmányaikat. Készülnek a vizsgáikra. Jó ez a rendezvény arra is, hogy elmélyítse a kapcsolatukat az alma materrel. Jó szívvel gondoljanak ránk és szívesen térjenek vissza megosztani velünk az életük élményeit.

A rendezvény persze nem valósulhatna meg, ha intézményünkben nem lenne egy lelkes szakember közösség, akik egyaránt hivatásuknak tekintik a pedagógiát és a vendéglátást is.

„Ahogy mi csináljuk…”