"HOZD A FORMÁD MAGYARORSZÁG!"


Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége 2009-ben indította el a


HOZD A FORMÁD MAGYARORSZÁG!”

című programját, melynek célja a gyermekkori elhízás elleni küzdelem, a túlsúly megelőzése és csökkentése a diákság aktivitására, valamint az iskolák és a családok közötti együttműködésre alapozva. Iskolánk pályázat útján elnyerte a program megvalósítását, mely 4 iskolai félévet és egy előkészítő félévet foglal magába. Így a program időtartama: 2009. január 1. – 2011. június 30.

A pályázat végrehajtásáért felelős programkoordinátorok: Molnár Erzsébet és Boldis Katalin tanárnők.

A tavaszi előkészítő szakasz során városunkban kialakult egy külső támogatói kör, mely egészségügyi szakemberekből, (dietetikus, orvos, védőnő) önkormányzati támogatókból, civil szervezetek képviselőiből és sportszaktekintélyekből áll.

Iskolánkban megalakítottuk a helyi támogató csoportot, melynek tagjai a DÖK-segítő tanár, a rendezvényszervező tanár, az osztályfőnöki munkaközösség-vezetők, a DSK vezetője, informatika tanár, védőnő, vendéglátós szakmákat oktató szakemberek és a projektmenedzsment tagjai.

2009 őszén helyzetfelmérés történt az iskolában, melynek kérdőívét a diákok állították össze. A kérdőív az iskola honlapján jelent meg és a diákok elektronikus úton töltötték ki. A kérdőív eredményei alapján történt az éves program összeállítása.